O AVTORJU

Aleksander Batič je mož in oče dveh najstniških otrok, po izobrazbi univerzitetni diplomirani ekonomist iz mednarodnega poslovanja in financ. Rodil se je v Braniku 30. 3. 1966 malo po 6. uri (igra pravljičnega in naravoverskega števila 3?), odraščal v Novi Gorici, vojaščino služil v Dalmaciji, študiral v Ljubljani in se izobraževal v Veliki Britaniji, več državah EU in Kanadi, zdaj živi v Kopru.

Že v študentskih letih je deloval na vodstvenih položajih in več let samostojno organiziral ter financiral največje študentske prireditve. Še pred diplomo je svetoval vrhunskim športnikom in delal v menedžerskem, kasneje še v informacijskem svetovanju. Zgodaj se je srečal z odličnim zaslužkom, obogatenim še z vlaganjem na borzo.

Iz poslovnega sveta je pred 18 leti stopil na drugo pot ter ustanovil »naravovarstveno« organizacijo INTERSO, Koper, s pomočjo katere ozavešča o prijaznem in sodelujočem življenju, o osebni in kolektivni odgovornosti, o integraciji ekonomije, razvoja, okolja in človeka. Na teh vrednotah se vedno bolj povezuje s podjetji, šolstvom, državnimi službami, številnimi organizacijami v Sloveniji in mednarodno ter z ozaveščenimi posamezniki. Bil je tudi zadnji (in edini iz vrst civilne družbe) podpredsednik državnozborskega Sveta za varstvo okolja RS; štiri mesece samotni pastir v tolminskih hribih; pisec člankov (Delo, Dnevnik, Finance, splet); soustvarjal je akcijo Očistimo Slovenijo v enem dnevu 2010; kot prostovoljskega ambasadorja Evropske mreže ekoloških naselij ga navdihuje sonaraven način življenja.

Nekatere reference si lahko ogledate tukaj.