vseeno_vse_je_eno_knjiga_zlato_morje_Slo_Istre

NAMEN KNJIGE

       Sproščeno uživanje Življenja;   razmišljanje, dojemanje in delovanje “izven okvirjev” (intuicija?);   harmonija razuma in srca

Draga bralka, dragi bralec, tvoja svobodna in popolnoma pravilna izbira je, kako boš knjigo bral: za razvedrilo – uživanje v branju oz. sprehod iz vsakodnevne rutine ali tudi s pozornostjo, usmerjeno v ozadje zgodbe – v zavedajoče, prijazno-soNaravno življenje in s tem ustvarjanje lastnega, etičnega navdiha.

V knjigi je zelo osebno, doživeto prikazano, kako so svoje zaplete razumeli in reševali naši junaki, kakšen odnos imajo do sebe in navzven ter kako ga izpopolnjujejo. Naši literarni liki si uspevajo na podlagi lastnih bolečih izkušenj ustvarjati dobra vprašanja in odgovore ter se zavihteti “višje” – v prijaznejše življenje. Učijo se prijazno uporabljati razum in ga vedno boljše usklajujejo s srcem. Raziskujejo in harmonizirajo svojo notranjo žensko in moško energijo (jin in jang) ter se učijo sobivanja z drugimi ljudmi in vso naravo.

Tako lahko vsakdo izmed nas iz bolečine, dvomov in strahov preklaplja v novi namen – v prijaznejše Življenje. Ključno je opazovanje svojega toka misli in čustev, vztrajno učenje in vzpostavljanje novih osebnih vrednot. Vsaka drobna, opažena in neopažena misel me oblikuje – to kar mislim, to sem. Sprva si je težko priznati, da nam “neugodne okoliščine” le kažejo na naše notranje travme – nekako izmuzljivo je zavedanje, da smo sami polno odgovorni zase in nam prijazno, ustvarjalno življenje od nekdaj pripada.

SoNaravne – etične vrednote in vztrajno samo-raziskovanje nas vodijo k stalni osebni preobrazbi in povezovanju. Vse okoliščine, tudi trenutno stanje v svetu, so dovolj zgovorni ter so odlično izhodišče za osebni in skupnostni premik v…

Življenje je raznoliko. V svet – v ljudi in naravo – lahko neprijazno posegam(o) ali pa ga spreminjam(o) na bolje, kar je mogoče samo skozi sebe. Za začetek je potrebna globoka vera vase, da je vsakdo izmed nas že zdaj USTVARJALEC z neomejenimi možnostmi radostnega ustvarjanja. Šele po “dobri” individualni naravnavi lahko “dobro” ustvarjamo tudi skupaj.

Knjigo sem začel pisati pol leta pred Korono. Sledila je še vojna v Evropi. Priznam, da me je po eni strani oboje presenetilo, s vpogledom vase oz. v nas in približnim razumevanjem ozadij pa pravzaprav čisto nič – takšni dogodki so predvidljivi. Knjiga je lahko skozi zgodbe, misli in dialoge spodbuda k razumevanju nas samih in vsega kozmosa ter spodbuda k prijaznim notranjim spremembam, ki se bodo odražale tudi navzven.

Bolj kot dobronamerna navodila in dobri priročniki se nas primejo osebne izkušnje ter na lastni koži doživeta vprašanja in dognanja. Za tvoj navdih, za morebitne kratke opomnike, misli in vprašanja je na koncu knjige nekaj praznih strani. Če želiš, si lahko enostaven priročnik narediš sam. V knjigi in tudi v zavihku »Predgovor avtorja« je namig, kako si lahko izdelaš preprost, učinkovit lasten priročnik. Kot rečeno, več lahko prebereš v zavihku »Predgovor avtorja«.